Idrettsskader

Hos Din Kiropraktor ser vi mange varierte idrettsskader. Typiske for disse kan være:

  • Overbelastningsskader i ryggsøyle, skulder, arm, lår, kne og fot.
  • Gjentatte strekkskader
  • Overtråkk

Vi treffer også mange som driver med idrett som ikke nødvendigvis har smerter. Disse personene ønsker ofte å bli bedre i det de driver med, og søker derfor hjelp til dette. Eksempler inkluderer golfspillere som ønsker bedre bevegelighet i kroppen i forbindelse med svingteknikken på golfbanen.

Hos Din Kiropraktor har vi mye forskjellig utstyr for å teste og forbedre folk som er glad i idrett. Vi benytter oss av høyhastighetskamera for å filme utøveren, for eksempel i forbindelse med løping på mølle. Vi bruker de kroppsfunksjonelle testene SFMA, FMS og Y-balance for å kartlegge utøveren slik at vi kan forbedre prestasjonene og redusere skaderisikoen.

 

Mer informasjon om disse testene kan du finne på:

For idrettsutøvere og aktive mosjonister har vi mulighet til å tilby måling av VO2 maks (oksygenopptak), laktat og makspuls. Dette kan gjøres på tredemølle eller vår avanserte sykkelrulle som også vil kartlegge din wattprofil. Vi benytter oss også av måling av kroppssammensetningen ved hjelp av Tanita. Her får vi oversikt over blant annet fettmasse og muskelmasse som er gode verktøy for utøveren som vil fokusere ekstra på optimalisering av kosthold. Disse målingene er også nyttig for de som ønsker å legge om livsstilen med en sunnere kost og mer mosjon.